دستورالعمل سمپاشی زمستانه باغات مرکبات

نرم افزار دانشنامه مرکبات (صف تا صد مرکبات)

مبارزه زمستانه با آفات گیاهی میتواند علاوه بر نتیحه بسیار مطلوب در کنترل و کاهش آفات در طول فصل میزان سمپاشیهای مورد لزوم در ادامه مسیر تولید مرکبات را نیز تا حد زیادی کاهش دهد . لزوم انجام سمپاشی زمستانه درختان مرکبات بر هیچ کسی پوشیده نیست اما انجام این عمل باید به شکل صحیح و اصولی انجام گیرد تا بهترین نتیجه ممکنه از آن حاصل شود .لذا بر آن شدیم تا مهمترین نکات را در قالب دستورالعمل سمپاشی زمستانه باغات مرکبات برای شما به صورت مختصر گرد آوری نماییم .

جهت مدیریت صحیح سمپاشی زمستانه باغهای مرکبات رعایت نکات مهم زیر ضروری است:

  1. هرس شاخه های داخلی درختان به منظور ایجاد تهویه مناسب علاوه بر اینکه از تراکم آفت در قسمتهای داخلی میکاهد سبب کاهش میزان سم مصرفی و کنترل بهتر آفت میشود.
  2. استفاده از غلظت توصیه شده همراه با تهیه محلول یکنواخت سم از موارد مهم رعایت سمپاشی صحیح است.
  3. سمپاشی به نحوی صورت گیرد که ابتدا قسمتهای داخلی تنه درختان از بالا به پایین بطور کامل شسته شود. سپس قسمتهای بیرونی تاج بصورت عمودی از بالا به پایین و از پایین به بالا محلولپاشی شود.
  4. از روغنها و سموم درب بسته و دارای برچسب ( با توجه به تاریخ مصرف ) استفاده گردد. قوطیهای سم و روغن در محیطهای خشک و خنک نگهداری شود و از باز نگهداشتن درب آنها خودداری گردد.

زمان سمپاشی و سموم مورد توصیه در سمپاشی زمستانه درختان مرکبات:

بهترین زمان سمپاشی زمستانه بر علیه آفات مرکبات از اوایل تا اواخر اسفند ماه با توجه به شرایط آب و هوایی می باشد. مبارزه با استفاده از فرمول زیر اجرا میگردد:

روغن ولک (مایونز) 1.5 درصد ( 1.5 لیتر در 100 لیتر آب)، در صورت آلودگی باغ به کنه قرمز مرکبات به محلول سمپاشی کنه کش نیسورون به نسبت 0.5 تا 0.75 در هزار ( 50 تا 75 سی سی در100 لیتر آب) و یا کنه کش آپولو به نسبت 0.5 در هزار ( 50 سی سی در100 لیتر آب ) اضافه گردد.

دانلود فایل PDF مقاله

دانلود مقاله دستورالعمل سمپاشی زمستانه باغات مرکبات

کانال تلگرام شرکت کشاورزی و دامپروری سرافراز هزارمسجد

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۹ رای