سفیدک داخلی خیار ( دروغی یا کرکی )

بیماری سفیدک داخلی خیار ( سفیدک دروغی یا سفیدک کرکی)

سفیدک داخلی خیار ( سفیدک دروغی یا سفیدک کرکی ) مقدمه : بیماری سفیدک داخلی خیار ( سفیدک دروغی یا سفیدک کرکی)، یکی از بیماری های مهم خانواده کدوییان بوده که عامل أن قارچ Pseudoperonospora cubensis می باشد، این بیماری به ویژه در کشت های گلخانه ای و زیر پلاستیک به دلیل مهیا شدن شرایط محیطی مطلوب شامل: رطوبت بالا، خیس بودن سطح برگ ها و دمای بین ۱۶ تاادامه مطلب

آشنایی با گلخانه خانگی

آشنایی با گلخانه خانگی

آشنایی با گلخانه خانگی   مقدمه امروزه با پیشرفت علوم مختلف کشاورزی و رواج و توسعه کشت در محیط های مصنوعی ، پرورش و عرضه محصولات مختلف کشاورزی در تمام طول سال امری عادی شده است . یکی از این محیط های مصنوعی گلخانه ها می باشد که امکان ایجاد شرایط مناسب رشد را برای گیاهان مختلف فراهم آورده و موجب افزایش میزان تولید و کیفیت محصولات مختلف و ایجادادامه مطلب

اختلاط علف کش های پهن برگ گندم با ریزمغذیها

اختلاط علف کش های پهن برگ گندم با ریزمغذیها

اختلاط علف کش های پهن برگ گندم با ریزمغذیها   مقدمه برای تامین گندم مورد نیاز کشور و خودکفایی در تولید این محصول ، باید به افزایش توان تولید و حفظ حداکثر پتانسیل موجود توجه داشت . امروزه در کشورهای پیشرفته ، فعالیت هایی که صرفا برای حفظ پتانسیل تولید صورت می گیرد با فعالیت های انجام شده برای افزایش پتانسیل تولید برابری می کند. همین امر باعث شده استادامه مطلب

عوامل موثر در خندانی پسته

عوامل موثر در خندانی پسته

عوامل موثر در خندانی پسته خندانی یکی از صفات مهم و مورد توجه در استاندارد و تجارت پسته است این صفت ، ژنتیکی بوده و میزان آن از یک رقم به رقم دیگر و از یک سال به سال دیگر متغیر است. این صفت فقط در گونه پسته اهلی P.vera دیده می شود. برخلاف سایر گونه ها ، این گونه از قسمت نوک شکاف برداشته و این شکاف بطور شکمیادامه مطلب

ازت و مصرف کودهای ازته در باغات پسته

ازت و مصرف کودهای ازته در باغات پسته

آشنایی با ازت و مصرف کودهای ازته در باغات پسته ازت از جمله عناصر غذایی پر مصرفی است که نقش کلیدی و عمده ای در تولید پسته ایفا می کند. ازت در طبیعت به سه شکل ازت آلی ، ازت گازی و ازت معدنی یافت می شود . منظور از ازت آلی ازت موجود در ترکیبات آلی می باشد که به شکل اسیدهای آمینه ، اسیدهای آلی و دیگر ترکیباتادامه مطلب

شیوه رساندن گوجه فرنگی های پاییزه

شیوه رساندن گوجه فرنگی های پاییزه

شیوه رساندن گوجه فرنگی های پاییزه برداشت گوجه فرنگی سرعت بلوغ میوه های گوجه فرنگی می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی و نیز رقم قرار گیرد. شرایط دمایی مناسب در افزایش سرعت رسیدن میوه بسیار موثر است. در دمای بالا میوه زودتر به بلوغ می رسد . دوره رسیدن میوه در فصل زمستان نسبت به تابستان طولانی می شود و طول دوره رسیدن رنگ میوه را نیز تحت تاثیرادامه مطلب

۲۳ نکته کاشت نهال درختان میوه

23 نکته کاشت نهال درختان میوه

۲۳ نکته کاشت نهال درختان میوه پایه و اساس ایجاد باغ های اقتصادی و تجاری استفاده از نهال اصیل، سالم و استاندارد می باشد . در این راستا به کارگیری ۲۳ نکته کاشت نهال درختان میوه ما را به هدف رهنمون می نماید که در ذیل به اختصار توضیح داده خواهد شد .     گونه و رقم تجاری سازگار با شرایط اقلیمی ، آب و خاک محل کاشت انتخابادامه مطلب

مبانی تغذیه برگی و محاسن و معایب محلولپاشی

مبانی تغذیه برگی و محاسن و معایب محلولپاشی

مبانی تغذیه برگی و محاسن و معایب محلولپاشی تغذیه از طریق برگ یکی از عملیات متداول برای رساندن موادغذایی از طریق محلول پاشی کودهای قابل حل در آب به تمام شاخ و برگ گیاه می باشد. تغذیه برگی شامل استفاده از کود محلول روی شاخ و برگ گیاهان در قالب یک ترکیب غذایی رقیق شده با آب می باشد. با محلول پاشی، گیاه مواد مغذی را به فرم یونی، ازادامه مطلب

بیماری بادزدگی فیتوفترایی سیب زمینی

بیماری بادزدگی فیتوفترایی سیب زمینی

بادزدگی فیتوفترایی سیب زمینی Phytophthora infestans (   late blight of potato  ) بیماری بادزدگی فیتوفترایی سیب زمینی که بوسیله عامل قارچی Phytophthora infestans ایجاد میشود، از مهمترین بیماریهای سیب زمینی به ویژه در مناطق خنک و مرطوب است که حجم قابل توجهی از قارچکشهای شیمیایی برای کنترل آن مصرف می گردد عامل تعیین کننده در بروز همه گیری آن، مساعد بودن شرایط محیطی است. سرعت انتشار بیماری بسیار بالا بودهادامه مطلب

تغذیه درختان باغی در مناطق معتدل

تغذیه درختان باغی در مناطق معتدل

تغذیه درختان باغی در مناطق معتدل مقدمه: اطلاعات اغلب باغداران استان آذربایجان شرقی در مورد مسائل تغذیه گیاهی ناکافی بوده و در شرایط ایده آل فقط میتوان استعمال نسبت کودی توصیه شده از سوی کارشناسان محلی با روش چالکود و ندرتاً به صورت پاششی را از آنان انتظار داشت. هرچند در مقطع کنونی برآورد همین انتظار نیز مغتنم بوده و میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات تغذیه ای باشد ولی برایادامه مطلب

بیماری پوسیدگی طوقه برنج

بیماری پوسیدگی طوقه برنج

بیماری پوسیدگی طوقه برنج   مقدمه بیماری پوسیدگی طوقه برنج یک بیماری بذر زاد است و بطور گسترده در برنجکاریهای مناطق حاره و معتدله جهان پراکنده است و به نامهای مختلف با کانا و قدکشیدگی برنج مشهور است. ابراهیم نسبت برای اولین بار در اواخر بهار سال ۱۳۴۲ این بیماری را در دهستان شالکوراب از توابع شهرستان فومن مشاهده و گزارش کرده است و میزان خسارت را حدود ۵-۸ درصدادامه مطلب

کنترل غیر شیمیایی کرم ساقه خوار نواری برنج

Chilo suppressalis Walker

کنترل غیر شیمیایی کرم ساقه خوار نواری برنج مقدمه کرم ساقه خوار نواری برنج ( Chilo suppressalis Walker ) به عنوان مهمترین عامل خسارت زای برنج در شمال کشور محسوب مـی شـود. در سال های نخستین ظهور این آفت که از غرب استان مازندران گزارش شد، برای کنترل آن توجه ویژه ای به مبـارزه شیمیایی شد. در همان ابتدا، برای کنترل کـرم سـاقه خـوار بـرنج آزمایشی بـا حشـره کش های مایعادامه مطلب

error: Content is protected !!
error: Content is protected !!